I denne blog får du indblik i fremtiden – trends, der vil påvirke vores verden, virksomheder og ledelse

Du får vores og andres bud på, hvad vi kan gøre på vej fra Den gamle verden til Den nye verden (som allerede er her i glimt).

Det gælder både os som mennesker og vores virksomheder: Vi kan blive så meget mere, hvis vi tør “skabe os”. Turde være noget, turde tro på noget, turde dele viden, eksperimentere, alene og sammen med andre. Blive mere, og give mere.

God fornøjelse med at blive inspireret!

Bloggen er delt op i 6 kategorier, som du kan fordybe dig i

Tag det, du kan bruge. Og giv det videre, hvis du synes det er brugbart for andre.

2022-10-10T15:30:07+00:00

3 myter om Digital Transformation

Digital Transformation er et af de store buzzwords i tiden. Alle taler om det, og alle er enige om, at det er supervigtigt. Ud fra devisen om, at hvis ikke vi hopper på vognen og gør en aktiv indsats, så kommer den store, stygge digitale transformationsbølge skyllende ind over os, og så er vi færdige. Finito. Skyllet ud i havet og aldrig set igen. "Hvis vi ikke transformerer os selv, vil vi blive tvangs-transformeret, og så er det ikke godt at vide, hvor vi ender", synes den kollektive overbevisning at være. Dette blogindlæg punkterer tre af de største myter om Digital Transformation.

2022-10-10T15:32:35+00:00

Uden forundring, ingen forandring (kun tvang)

Hvilken kultur bygger jeres innovationsevne på? De virksomheder, der inden c-krisen havde skabt en forundringskultur, kommer foran dem, der oplever forandring af tvang. De færreste af os kan mestre kriser konstruktivt, hvis vi ikke er i vane med at udfordre os selv, og på den måde hele tiden lære nye måder at håndtere forandring på. Kriser afslører altid beredskabet. Og desværre er innovation mange steder ikke blevet betragtet som en del af beredskabet. Vi har ikke sørget for at udfordre os selv nok, og lægge benspænd ind i vores strategier.

2022-10-10T15:31:38+00:00

Bliv dygtigere af at samarbejde med de mennesker, du ikke kan lide

Hvis du er som de fleste, så søger du mod de mennesker, der ikke udvider din horisont specielt meget. I dette blogindlæg vil jeg fortælle dig, hvorfor vores hjerne snyder os til at søge mod mennesker, der ikke gør os klogere, men som bare får os til at føle os godt tilpas. Du får også en øvelse, du kan gøre i det virkelige liv – hvis du tør. For jeg kan lige så godt sige med det samme: Nogle af disse råd kan virke provoke­rende og intimiderende. Men de er voldsomt virkningsfulde 🙂

2022-06-14T09:39:46+00:00

Stop den horisontale ledertankegang! Tænk vertikalt!

Horisontal udvikling er den gamle verdens svar på at blive en dygtigere leder. Men det er baseret på fortidens ledelseskompetencer. Fremtidens ledelsetankegang er vertikal. Den kræver bevidsthedsudvidelse. At forstå verden indefra og ud. Kun sådan fornemmer du den balance, som de nye generationer af medarbejdere og forbrugere kalder på.

2020-06-24T12:18:09+00:00

Din hjerne dirigerer dig til et dårligere beslutningsgrundlag

Din hjerne driller dig. Du ved det bare ikke. Altså lige indtil du ved det. Og det gør du, når du har læst dette. Det kræver noget viden om, hvordan mennesker virker i al almindelighed, og derfor skriver jeg i dette blogindlæg om, hvordan du bliver snydt af din hjerne, når du skal vurdere andre mennesker – og hvordan det kan gøre dig dummere. Her får du et par tips til, hvordan du tager kontrollen tilbage.

2023-02-21T13:35:41+00:00

Crash-kursus i hjernen – for dig, der gerne vil vide, hvad alle de kloge snakker om

Synes du også, at der er blevet meget snak om hjernen og dens spilleregler, og hvad du kan ændre, hvis du bare vil? Og hører du ord som "reptilhjernen" og "nedlukkede frontallapper" strøet ud i samtaler om alting fra børneopdragelse over stresshåndtering til god ledelse? Og fatter du pap af, hvad de snakker om? Så får du hjælp her. I denne blog giver jeg dig et crash-kursus i hjernens opbygning. Hæng på, selv om det bliver lidt nørdet – det er faktisk usandsynligt vigtig viden, hvis du vil blive klogere på på dig selv, dine tanker og din adfærd.

2023-02-21T13:33:48+00:00

Hvilken kollega nyder du mest at holde fri fra?

Der er bare nogen, som vi har sværere ved end andre. Sværere ved at samarbejde med, og sværere ved at forstå. ”Hvis han nu ikke var så dominerende, så ville det være meget nemmere at være i det team”, tænker du måske. Eller ”hvis hun nu ikke var så svær at få til at tage en beslutning om noget, så ville det være meget nemmere at komme videre”. I denne blog vil jeg give dig en anvisning til, hvordan du kan blive dygtigere på jobbet ved at arbejde sam­men med en irriterende kollega. Jeg giver dig også historien om den misundelsesværdigt smukke og lækre Marianne, som jeg lærte noget af.

2023-02-21T13:34:30+00:00

Glem det at skulle være interessant! Vær i stedet interesseret!

Her er et blogindlæg til dig, hvis du gerne vil huskes for at være den bedste bordherre/borddame ever! Og i øvrigt et klogere menneske, og en bedre kollega. Eller leder. Blogindlægget indeholder noget om spejlneuroner – og hvordan du kan være opmærksom på, hvad du bliver påvirket af ubevidst. Og hvordan du kan få andre til at synes, at du er et skønt og dejligt og interessant menneske – ved at stille simple spørgsmål og bruge spejlneuronerne i din favør.